Det stora schweiziska sjukförsäkringsbolaget accepterar nu kryptobetalningar

Försäkringstagare kan betala i antingen Bitcoin eller Ether via Bitcoin Suisse.

En stor sjukförsäkringsleverantör i Schweiz har gjort Bitcoin- och Ether-betalningar tillgängliga för sina försäkringstagare

Enligt ett tillkännagivande den 31 augusti samarbetar Atupri Health Insurance med krypto-finansföretaget Bitcoin Suisse för sina 200 000 kunder för att göra betalningar med Bitcoin ( BTC ) eller Ethereum ( ETH ). Atupri, baserat i Bern, kommer inte att inneha några digitala tillgångar utan bara ta emot fiat-betalningar i schweiziska franc när BTC eller ETH byts ut av Bitcoin Suisse. Försäkringsbolaget – med cirka 887 miljoner dollar i årlig försäljning från och med 2019 – kommer att ha kunder som betalar för eventuella avgifter i samband med gruvdrift.

”Som digitala pionjärer inom vårdsektorn räknar vi med sociala trender och erbjuder försäkringslösningar med långsiktiga utsikter, säger Caroline Meli, chef för marknadsföring och försäljning på Atupri. „Blockchain-teknik och tillhörande användning av kryptovalutor blir allt viktigare.“

Bitcoin Suisse förvarar mer än 1 miljard dollar i tillgångar och har gjort strejker i olika finanssektorer under en tid

I maj lade kryptomäklaren till förvaringsstöd och insättningstjänster för Tezos ( XTZ ) och inkluderade guld, silver och platina för handel på sin plattform. Det har enligt uppgift också planer på att hålla ett värdepapperserbjudande nästa år och lista sina tillgångar på börsen 2022.

Invånare i Schweiz är ofta i spetsen för kryptolösningar. Landet är hem till ‚Crypto Valley‘, en FinTech-vänlig region baserad i staden Zug där många institutioner och till och med kollektivtrafik accepterar krypto. Den schweiziska kommunen Zermatt lanserade också nyligen ett Bitcoin-betalningsalternativ i samarbete med Bitcoin Suisse.